Proč si (ne)vybrat IP interkom s dotykový displejem

 

 Camilla Ashdown, 03. 04. 2024 | 5 min čtení

IP interkomy s dotykovým displejem často nejsou vnímány správně. Na trhu jsme zaznamenali obavy z funkčnosti, odolnosti a uživatelské přívětivosti. Podívejme se společně na tyto pochybnosti a na to, jak jsou mylné, když si vyberete IP interkom jako je 2N® IP Style. Ten představuje tu nejlepší volbu pro ty, kteří očekávají nejmodernější funkce, prvotřídní provedení a špičkové zabezpečení.

ip interkom

 

Dotykové displeje jsou v oblasti chytrých telefonů naprostým standardem, v oblasti interkomů se však teprve začínají prosazovat. Jejich obliba však roste. Zjistili jsme, že 23 % našich partnerů, kteří pracují na projektech velkých obytných budov, nezáleží, jestli je interkom s dotykovým displejem, nebo se ovládá tlačítky. Nicméně 42 % uvedlo, že preferují interkomy s dotykovými displeji.

Proč tomu tak je? Interkomy s dotykovým displejem jsou flexibilnější z hlediska toho, co zobrazují koncovému uživateli. Na displeji můžete zobrazit větší počet kontaktů (na tlačítkový interkom se vejde jen omezený počet), a pokud budova kombinuje rezidenční a komerční prostory, mohou dotykové displeje rozdělit kontakty do dvou sekcí. Jedna zobrazuje názvy společností a druhá seznam rezidentů.

Navzdory rostoucímu zájmu o dotykové displeje však mnoho lidí stále váhá. Zajímavé je, že trh, který se nejvíce zdráhá používat IP interkomy s dotykovým displejem, je Španělsko. Mají obavy z ceny a odolnosti vůči počasí. Navíc se na trhu zejména rekonstruují starší budovy a lidé si myslí, že jsou v takových projektech dotykové displeje zbytečné.

Jsme pevně přesvědčeni, že interkom s dotykovým displejem může být vhodným řešením téměř pro každý projekt – dokonce i pro starší budovy. Pojďme se seznámit s obavami, které často slýcháme, a vysvětleme si, proč právě pro vás může být vhodné použití IP interkomu, jako je například 2N® IP Style.

IP interkomy s dotykovým displejem jsou křehké

Tahle obava patří k nejčastějším. 33 % lidí, se kterými jsme hovořili, uvedlo, že vnímají interkomy s dotykovou obrazovkou jako málo odolné. Není divu – všichni víme, jak je snadné rozbít chytrý telefon. To však jednoduše neplatí pro IP interkomy, jako je 2N® IP Style, který se pyšní krytím IP65 a IK08, což znamená, že odolá silnému dešti, prachu, a dokonce i vandalismu. Potřebujete důkaz?

Podívejte se, jak ho testujeme

Nejsou uživatelsky přívětivé

Časté jsou i obavy z toho, že uživatelé starší generace nebudou například schopni ovládat dotykový displej interkomu. Tomu bychom oponovali prostým faktem, že dotykové displeje jsou v současné době všudypřítomné a mnoho starších lidí se je naučilo ovládat již před mnoha lety. Nepodceňujme je.

Navíc jsme uživatelské rozhraní našich IP interkomů navrhli tak, aby byly co nejpřívětivější a nejintuitivnější. Uživatelé se nemusí složitě prokousávat přes několik obrazovek – 2N® IP Style zobrazuje informace přehledně.  

Samozřejmě chápeme, že to nezaručuje, že dotykový displej bude umět používat každý – vždy se najde někdo, kdo bude potřebovat pomoc. Chcete-li vyřešit i tento problém, můžete si grafické uživatelské rozhraní displeje 2N® IP Style přizpůsobit tak, aby zobrazovalo vysvětlivky a pomocné tipy. 

Mějte stále nejnovější informace. Přihlaste se k odběru našeho newsletteru.

Nelze je používat v dešti

Všichni jsme se někdy pokoušeli používat telefon v dešti a byli jsme frustrováni jeho nepředvídatelným chováním a nefunkčností. 11 % respondentů uvedlo, že by pochybovali o efektivitě fungování dotykového IP interkomu v dešti – ale to u 2N® IP Style opravdu nehrozí.

IP interkom dokáže rozpoznat a následně ignorovat kapky deště – reaguje pouze na dotyky prstů (a to i když máte rukavice).

Podívejte se na něj přímo v akci

Pro staré budovy jsou příliš moderní

Tohle slýcháme často i obecně o IP technologii. Drtivá většina rezidenčních projektů jsou starší budovy se zastaralou kabeláží a někdy jde dokonce o historické budovy, což ještě více rekonstrukci znesnadňuje.

IP technologii, jako je 2N® IP Style a naše řada dveřních telefonů a přístupových čteček, je ve skutečnosti snadné zavést i do staré budovy. Jak?

1. Využijte cloudové volání

Použijte službu cloudového volání prostřednictvím cloudu My2N. Tato služba zajišťuje, komunikaci mezi zařízeními bez nutnosti propojení pomocí kabelu. Jedinou podmínkou je, že jsou zařízení připojena k internetu (bez ohledu na poskytovatele).

2. Použijte stávající dvoudrátovou kabeláž

Pomocí IP převodníku můžete moderní IP zařízení zařadit do staré dvoudrátové kabeláže. To vám umožní získat IP řešení s analogovou kabeláží, čímž ušetříte náklady. Tímto způsobem dokážete zavést moderní technologie do jakékoli budovy.

A co styl? Vypadá dotykový IP interkom na staré budově směšně? Ale kdepak. Líbí se nám kontrast elegantního moderního interkomu s rekonstruovaným historickým obytným domem stejně jako mnoha našim zákazníkům, kterým se líbí oceňovaný design interkomu 2N® IP Style

Jsou příliš drahé

To je nejčastější výtka, se kterou jsme se setkali a my jí rozumíme. Zařízení, jako je 2N® IP Style, je prémiový IP interkom určený zejména do nadstandardních projektů. Nesnažíme se vás přesvědčit, že je nezbytný do instalací s nižším rozpočtem. Chceme tím říct, že, pokud realizujete projekt, který by mohl profitovat z nejmodernějších funkcí a špičkové povrchové úpravy interkomu 2N® IP Style, rozhodně jej neignorujte jen proto, že má dotykovou obrazovku.

Přesvědčili jsme vás? 

2N® IP Style v sobě propojuje estetiku, funkčnost a nejmodernější technologie, a přináší tak revoluci v komunikaci u vstupních dveří. Ať už se jedná o rezidenční budovu, administrativní prostory nebo hotel, tento IP interkom určuje nový standard komfortu a zabezpečení. Nezapomeňte, že budoucnost je doslova za dveřmi. Další technické podrobnosti naleznete v datasheetu interkomu 2N® IP Style.

Objevte 2N® IP Style