13.02.2020 Řešení

S Gerhardem Harandem o trendech ve vídeňských rezidenčních projektech

Hlavní město Rakouska je centrem exkluzivní architektury, která se promítá i do rezidenčních projektů. Jeden takový luxusní bytový projekt s názvem „Uber den Linden“ vyrostl v prestižní čtvrti 7th District.

Nám se podařilo v dalším Speakers Corneru vyzpovídat Gerharda Haranda z firmy Werhahn. Té se podařilo do tohoto projektu dodat naše přístupové řešení. Konkrétně to jsou interkomy 2N® IP Verso spolu s odpovídacími jednotkami 2N® Indoor Compact a 2N® Indoor Touch 2.0.

To, že Vídeň patří ke kolébkám typické evropské architektury bylo napsáno mnoho. Současní architekti se ovšem snaží na dlouholetou tradici navazovat i s novými projekty. Proto do centra Vídně umisťují domy s typickou vídeňskou architekturou s moderními prvky. Jaké jsou hlavní trendy a co dělá rakouskou architekturu tak typickou jsme se zeptali právě Gerharda Haranda. Při výběru vstupních komunikátorů pro takový projekt hrál také velkou roli oceňovaný design 2N jednotek. Ten byl jednou z hlavních důvodů, proč bylo naše řešení do projektu vybrané.

Ve standardních bytech byly zvolené jednotky 2N® Indoor Compact, pro luxusnější penthousy to byly 2N® Indoor Touch 2.0 hlavně kvůli možnosti ovládání domácí automatizace.

Podívejte se na video o architektonických trendech s Gerhardem Harandem.