17.06.2020 Řešení

Starý analogový interkom a IP kontrola vstupu. I bez síťového kabelu

Nabídněte moderní kontrolu přístupu i do domu, kde není u dveří ethernetový kabel. Propojte starý analogový interkom s IP čtečkami z rodiny 2N Access Unit.

Nedávno jsme se zákazníkem řešili netradiční požadavek: „U dveří máme starý analogový interkom. Ten měnit nechceme, ale chceme přidat Bluetooth čtečku. Ethernetový kabel? Ne, ten u dveří není.“ Na první pohled neřešitelná situace, ale jsme přece špičková technologická firma a přišli jsme tomu na kloub.

Jak na to?

Analogový interkom u dveří propojte klasickým 2drátem s IP čtečkou kontroly vstupu. S kteroukoliv z našeho portfolia – RFID, Bluetooth, čtečka otisku prstů. Čtečku pak propojte se zámkem u dveří. A nezapomeňte, že čtečku potřebujete napájet 12 V. Ještě doporučujeme mezi čtečku a zámek nainstalovat bezpečnostní relé. Výrazně tím zvýšíte bezpečnost celé instalace.

Uživatel může jako doteď návštěvě vzdáleně otevírat dveře ze svého domovního telefonu. Při vstupu u dveří si pak sám otevře třeba mobilem s Bluetooth.

A jak čtečku nakonfigurujete?

Připojíte ji do sítě se svým notebookem a nakonfigurujete ji ještě před instalací na zeď. Přesný popis najdete v našem FAQ článku. A pokud přijde nějaká změna v uživatelích, nebo právech? Je potřeba s notebookem dojít ke dveřím a změny udělat u dveří.

Jistě, naše IP čtečky kontroly vstupu nebyly navrženy přesně pro takové řešení, takže to sebou nese určité nepříjemnosti. Zákazníkovi to ale naprosto vyhovovalo a třeba narazíte také na projekt, kde tohle řešení použijete.

Zeptejte se našich obchodníků, jak můžou fungovat IP a analogová zařízení v jedné instalaci.

Zjistit víc u odborníků