10.09.2020 Řešení

Extrémní zátěžový test interkomu 2N® IP Verso

Jednou pro vždy, ano, můžete dát interkom 2N® IP Verso ven. Ne, nepotřebujete žádnou stříšku! Jenže déšť je to nejmenší, čím si v našem testu interkom 2N® IP Verso prošel.

IP a IK certifikáty máme. Všechno to najdete v technických specifikacích, ale my vám dáme důkaz místo slibů. Vzali jsme z výrobní linky interkom a otestovali jsme jeho odolnost extrémním kombinovaným testem. Co jsme s nejprodávanějším IP interkomem udělali?

Teplotní změna 100 °C

Víte, co je pro elektroniku horší než extrémní teploty? Jejich střídání. Interkom jsme nejdřív ve speciální komoře zmrazili na -40 °C. Po 30 minutách v arktickém mrazu jsme interkom zahřáli na pouštních 60 °C. Po dalších 30 minutách ve vedru by to mohlo stačit, ale ne nám. Celé jsme to zopakovali. Třikrát!

Dělová koule

Zmrzlý interkom jsme vytáhli z komory. Při těchto teplotách je produkt nejkřehčí a my jsme do něj praštili koulí. Ne do kovového rámu, ale do místa, kde je kamera a do dotykového displeje. Byla to pořádná pecka, ale interkom odolal a volal. Říkáte si, jestli jsme tím nenarušili mechaniku? Byli jsme přesvědčení, že ne a hned dalším testem jsme si to ověřili.

Vodní test

Hned po ráně koulí jsme interkom 2N® IP Verso 5 minut sprchovali proudem vody. No a co myslíte? Interkom volá dál. Nechce se vám tomu věřit? Interkom těží ze skvělé mechanické konstrukce, kdy jsou oddělené tzv. mokré zóny od elektroniky uvnitř. Interkom má speciální drážky, které odvádí přebytečnou vodu. Společně s dobře umístěným těsněním mu déšť prostě nevadí.

Chvilku jsme si pohrávali s myšlenkou, jestli interkom znovu nezabalit a neprodat, protože mu nic nebylo. Prodáváme ale jenom nové interkomy, takže se ho ujal produkťák a má ho u sebe na stole. Připojený a připravený kdykoliv dokázat, že náš interkom 2N® IP Verso nezastaví ani extrémy.

Podívejte se na video, kde 2N® IP Verso mučíme.

Příště odkaz na něj pošlete zákazníkům, kterým sedí 2N® IP Verso spíš do interiéru.