2N TELEKOMUNIKACE vstupuje na německý trh výtahových komunikátorů

2N TELEKOMUNIKACE, přední výrobce a dodavatel výtahových komunikátorů se rozhodl vstoupit koncem roku 2009 na německý trh s novými bezpečnostními komunikačními systémy pro výtahy. Nové produkty 2N® SingleTalk a 2N® LiftNet, ideální řešení pro nouzovou komunikaci, splňují nejvyšší nároky na kvalitu a funkčnost dle norem Evropské unie.

24.03.2010

Společnost 2N se specializuje na výtahové firmy zabývající se především výrobou a instalací nových výtahů, modernizacemi a rekonstrukcemi, dále na servisní výtahové organizace, výrobce panelů s tlačítky a distributory výtahových komponentů. „Nechceme se spokojit s rolí pouhého výrobce a dodavatele, ale aktivně naše produkty vyvíjíme dle speciálních požadavků našich obchodních partnerů,“ uvádí Josef Bešta, Lift department director.

Komunikační výtahové řešení 2N® SingleTalk dokáže přivolat pomoc pro případ uvíznutí osob v kabině výtahu. Zařízení je schopno volat až na 6 různých telefonních čísel. Klíčové výhody produktu jsou:

• jednoduché řešení pro jednu kabinu výtahu,
  • plné napájení z telefonní linky,
  • velmi snadná a rychlá instalace.

Systém 2N® LiftNet umožňující nouzové spojení kabiny výtahu se servisní organizací představuje:

• komunikační jednotku v kabině, na kabině, v šachtě a ve strojovně,
  • možnost připojení až 8 výtahů na jednu telefonní linku PSTN/GSM/PBX,
  • unikátní možnost konferenčních hovorů mezi jednotkami.

Předností systému je hlasové menu umožňující zjednodušení programování.

Komunikační systémy 2N jsou plně v souladu s platnou Evropskou legislativou, mají potřebné TÜV certifikace a odpovídají normám EN 81-28 a EN 81-70.