2N představila dveřní interkom 2N® Helios IP Vario na konferenci CISCO v Las Vegas

Společnost 2N TELEKOMUNIKACE představila na konferenci CISCO Live v Las Vegas nové funkce elektronického dveřníku 2N® Helios IP Vario. Jedná se o možnost definování zón a vymezení přístupu pro jednotlivé nositele elektronických karet.

28.07.2011

„Uživatel může rozdělit budovu do jednotlivých zón a přiřadit vrátníky ke vstupům do nich. Každému uživateli s elektronickou kartou pak přiřadí práva vstupu,“ vysvětluje produktový manažer 2N TELEKOMUNIKACE Tomáš Vystavěl. Výhodou je jednoduchá konfigurace z jednoho počítače a také koncept zón přehledně zabezpečí celou budovu či části kanceláří.

2N vylepšený dveřní interkom 2N® Helios IP Vario poprvé představila na červencové konferenci CISCO Live v Las Vegas. „Ohlas byl velice pozitivní. Ocenění se dostalo především možnosti napojení 2N® Heliosu IP Vario  na produkty CISCO pomocí rozhraní Wiegand a také dalších rozšíření jako je třeba 2N® Helios IP EYE umožňující zobrazení videa z dveřníků a posílání obrázků návštěvníků do e-mailu,“ popisuje Tomáš Vystavěl.

2N®  Helios IP EYE je volně dostupná funkce ke stažení na stránkách www.2n.cz a umožňuje použít dveřník jako videotelefon na monitoru počítače. S příchozím hovorem vyskočí okno s videem a po ukončení se samo zavře. Obyčejné telefony jako je SJ Phone snadno povýší na videotelefon.

2N®  Helios IP Vario je dveřní audio a video interkom určený pro připojení do počítačové sítě, virtuální kanceláře i videokomunikaci ve firemním či domácím prostředí.

Shrnutí vlastností:

• Audio, video, klávesnice a otvírání dveří v jednom
  • Funguje v čistě IP prostředí, podporuje SIP protokol
  • Alternativní napájení – 12 V nebo PoE
  • Volitelný barevný TFT displej s intuitivním uživatelským ovládáním
  • Vysoce kvalitní audio (podpora kodeků G.711, G.729) i video (podpora kodeků H.263+, H.264)
  • Pohodlný vzdálený přístup a administrace
  • Jednoduchá instalace – pouze jeden kabel pro audio, video a napájení
  • Vysoká odolnost – ocel Marine Grade a krytí IP 53

O nás

2N TELEKOMUNIKACE je ryze česká společnost zabývající se výrobou a vývojem telekomunikačních zařízení od roku 1991. V současné době má roční obrat přes půl miliardy korun a plných 80 % produkce exportuje do více než 125 zemí světa. 2N se zaměřuje především na obchodní model B2B v oblasti ICT (informační a komunikační technologie). Každý rok reinvestuje kolem 10 % svých tržeb do vlastního vývoje a výroby s cílem vytvářet nová a ještě úspěšnější řešení. Přestože se primárně soustředí na řešení pro operátory, zásadní pozornost věnuje i efektivní podpoře distribuční sítě a servisu.

V případě potřeby nás kontaktujte:

Martin Chlouba
PR konzultant